+36-30-253-2248
autotveszekbp@gmail.com

Lada 1500S- VAZ 2106

Autó története - leírása

Lada 1500S- VAZ 2106, vagy „leánykori nevén” ahogy én is hívom, ezeröcsi. 1975.12.22.-én gördült ki a gyárból és több évet vártunk rá mire hozzánk került. Ennél az autónál is megháláltuk a bizalmat és újjáélesztettük ezt a mára már ikonná vált csodát. Az autót 2019 őszén pillantottuk meg egy XIII. kerületi áruház parkolójában, amint egy idős házaspár pakolt a csomagtartóba. Rögtön tudtam ez az autó is minket választana, (és így is lett). A tulajdonos Úr elmondta napi szinten többen dicsérik és ajánlatot is tesznek az autójára, de nem eladó. Egy 10-15 perces beszélgetés és rengeteg Lada fotó megmutatása után úgy búcsúztunk el, ha eladó lesz biztos minket választanak. 2021. júliusában éppen az M3-as autópályán nyaralni indultunk, amikor megcsörrent a telefon. 


Egy néni volt, aki elmondta, hogy el szeretné adni a működésképtelen Ladáját, ekkor még nem sejtettük, hogy Ő az a bizonyos autó, de párom érzésére hagyatkozva azonnal útirányt változtattunk. A IV. kerületi cím egyeztetése után az első lehajtónál azonnal indultunk is az autóért. Tudom viccesen hangzik, de adás-vételi, pénz, szerszámok és pót akkumulátor nélkül még nyaralni sem megyünk. Rögtön beugrott, hogy melyik autó ez, de más emlékem volt, szegénynek a közel két év állás nem tett jót. A megvásárlást követően indultunk tovább nyaralni, de mondhatom mindennap a Lada járt az eszemben, ami még pár napig a régi tulajdonosnál pihent. 

Autó további képei

 

 

Autó plusz adatok érdekességek

Pestre visszaérve mondhatni első dolgunk a Lada elhozatala volt trélerrel, és még a tréleren volt, de már egy hazai ismert színész, akinek veterán autó gyűjteménye is van vételi ajánlatot nekünk. Az ajánlatot azért utasítottuk vissza, mert ahogy a bemutatkozásban írtuk, nekünk nem csak munka, hanem hobbi, kihívás és öröm autókkal foglalkozni. Valamint olyannak szerettük volna továbbadni ezt a ritkaságot, akinél nem egy a több tucat közül, hanem egyedüli autó és minden törődést megkap, hogy még akár évtizedekig csodálhassa mindenki. Jó pár dolgot kellett javítani csinosítani (fékek, ac pumpa, akksi, vízpumpa, elöregedett gumicsövek és kézi polírozás fiammal Dáviddal, hogy az elöregedett gyári fényezés nehogy lekopjon a polír géptől) volt vele meló rendesen, de kihoztuk a maximumot.

Lehet, hogy nagyképűen hangzik, de ennél az autónál is megválogattuk kiknek mutatjuk meg, kit viszünk próbakörre, mert nem az volt a cél,hogy minél hamarabb eladjuk, hanem az hogy jó helyre kerüljön. Egy XVI. kerületi fiatal házaspárnak adtuk tovább, akik a mai napig örömmel használják az autót. És honnan tudom ezt?Ha a közelükben járok mindig odagurulok és megcsodálom az ezeröcsit, amit csak mi ketten tudunk.