+36-30-253-2248
autotveszekbp@gmail.com

Roncs autó felvásárlás

Hogyan szabaduljon meg roncs autójától legálisan, ami a pénzt viszi, helyet foglalja és jelenlétével elcsúfítja, és szennyezi környezetét?

 Lehetséges megoldás sok van, de a legegyszerűbb és leggyorsabb, ha minket választ!

Napi legmagasabb áron vásároljuk meg roncsnak ítélt járművét, úgy hogy Önnek egy métert sem kell menni vele. A helyszínről kollégánk saját költségünkre trélerrel szállítja el a járművet és az okmányirodai ügyintézést is mi végezzük.

Roncs autón kívül vásárolunk még sérült, műszaki hibás, motorhibás, váltóhibás, futómű hibás, működésképtelen, lejárt vizsgás, műszaki vizsga nélküli, papírok nélküli (csak ha tulajdonjoga tisztázott!), vízkáros, jégkáros, viharkáros, tűzkáros, kiégett, totálkáros, javítani való járművet is.

 

Sajnos sokszor halljuk, a “kilököm az út szélére” “bevontatom a bontóba” “majd én szétbontom” és “rohadjon el a fa alatt”, és még többször látunk az útszélén vagy kertekben földbe besüllyedt járműveket. Ez nagyon szomorú és egyben vicces is. Azért szomorú mert a több éves állásban nem “csak” rozsda kerülhet a talajba, hanem fagyállós hűtőfolyadék, akkumulátorsav, motor olaj, váltó olaj, szervo és hidraulika olaj és láttunk már olyat is, amikor lengéscsillapító áztatta el olajjal a földet. És azért vicces, mert ezek a járművek csak viszik a pénzt, ugyanis használaton kívül is, ha forgalomban van kötelező felelősség biztosítást és súlyadót-gépjármű adót kell fizetni.

 

Ha közterületen foglalja a helyet roncs autó, akkor a Közterület Felügyelet bírságolhat vagy szállíthatja el a járművet. Ez szintén felesleges pénzkidobás, ahelyett, hogy pénzt hozna az autó.

Fontos még megemlíteni, hogy 2002 óta a roncs autók veszélyes hulladéknak minősülnek és papírjaikat, rendszámokat nem lehet csak úgy “a hónunk alatt bevinni, leadni”mint ezelőtt 30 évvel. Ez azért van, mert minden jármű, függetlenül attól, hogy benzinnel, gázolajjal, vagy villannyal üzemeltetjük, rengeteg környezetünkre veszélyes hulladékot tartalmaz. Sőt ezek között sok olyan alkatrész van, amit szinte lehetetlen újra hasznosítani. A járművek szétszerelése, bontása, a hulladék újrahasznosítása bonyolult folyamat, amit csak szakember végezhet, megfelelő engedélyek mellett.

Bízzon több évtizedes tapasztalatunkban és mi mindent elintézünk Ön helyett!