+36-30-253-2248
autotveszekbp@gmail.com

Top 10 autómárkák

A rajtunk keresztül értékesített autók toplistáját nálunk a Suzuki vezeti, nemhiába ahogy a szlogen is mondja „Suzuki a Mi autónk”. A mi tapasztalatunk szerint a régi Trabantos, kis Polskis időből, a rendszerváltás után indult, amikor sokan Suzuki Marutira, majd Suzuki Swiftre cserélték a szocialista autóikat. Teljesen érthető, kisméretű, megbízható, olcsó és kevés pénzből fenntartható autóra vágytak a jól bevált keleti technikák után, kicsi extrákkal megfűszerezve jött a távol keleti. 1992.-ben pedig megindult a Suzuki gyártás hazánkban is. Innentől kezdve tényleg a Mi autónk lett. Swift, WagonR+, Ignis, SX4, Splash, Swift2. Jimny, S-Cross, Vitara.  

A második, harmadik helyezett erősen felzárkózva az Opel és Ford. Ha kilépünk az utcára és körül nézünk, ezeket a márkákat látjuk a legtöbbet személyautóból, kisteherautóból is. Erre a mi ügyfeleink azt a szokásos vicces választ adják „Opel sosem kop el” a Ford pedig hát mondhatni a világ első igazi autója volt. Mi itt egy pici mélyebbre ástunk és a rendszerválás idejére tesszük a miértjét. 1989-től megindult a dömping Magyarországra a nyugati használt autókból. Túlnyomórészt Németország, Ausztria, Svájc, ezekből az országokból pedig érthetően inkább a két német márkából jött be a legtöbb és nálunk is beváltak ezek a márkák.     

A dobogós helyezetteket a francia trió követi Peugeot, Renault, Citroen-el. Itt az a tapasztalatunk, hogy ez a vevőkör picit bátrabb, a dizájnt, sok extrát és a kényelmet is keresi egy autóban. Valóban a német megbízhatóbb volt régen, de alapban sokkal kevesebb extrát kínált és szögletesebb is kinézetre.    

Meglepően tapasztaltuk, hogy a következő hármas szintén fej-fej mellet a Volkswagen csoportból került ki, Skoda, Seat, VW. Itt azt tapasztaltuk, hogy a megbízhatóságot és egyszerűséget tartották szem előtt az ügyfeleink.

A tízes élbolyt pedig a Hyundai zárja, a mi ügyfélkörünk szerint ennél a típusnál ötvözve van minden, ami kell egy napi használatra vásárolt autónál szükséges. Elérhető áron egy modern formavilágú, már alapban is viszonylag sok extrával rendelkező, strapabíró autó.   

Ha tovább számolunk, Toyota, Fiat, Saab, Mitsubishi, BMW, Volvo, Mercedes és Jaguar jön nálunk a sorban.

Kihangsúlyozzuk, hogy saját tapasztalatunk és az ügyfeleink által elmondottak alapján állítottuk össze ezt a listát, és Mi kifejezett idősebb, használt autókkal foglalkozunk!